Történelmi Lovasjátékok Középkori Lakomák - Hotel Kapitány Wellness

Minden nap új élmény VÁR!
Telefon / Fax: +36 87 550 166
Érkezés:
Távozás:
Éjszakák:
Felnőttek:
Foglalás »
Ajánlatok, akciók

Vendégkönyv

Rudolf Mónika

Maga a csoda! A szálloda minden igényt kielégít, a személyzet(csupa nagybetűvel) minden tagja kedves, lelkes, előzékeny, figyelmes. Látszik rajtuk, hogy maguk ...

2017-08-04 08:45:06
Katona család

Tisztelt Hotel Kapitány! Gyönyörű 4 napot töltöttünk Önöknél! A szálloda személyzete udvarias,figyelmes és barátságos volt. A lovagi torna és a lakoma ...

2017-08-01 17:05:58

Történelmi Lovasjátékok Középkori Lakomák

Program időpontja: 2014-01-01 - 2018-12-31

A történelmi lovasjátékok bemutatónk egy vadonaúj programelemmel gazdagodott! Mongol lovaskaszkadőreink lélegzetelállító bemutatóval nyűgözik le a közönséget minden lovagi torna bemutató előtt!


A Magyarországon és Európa szerte nagy hírnévnek örvendő sümegi Történelmi Lovasjátékok helyszínéül a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgál. Magyarországon az újkorban elsőként nálunk elevenedett meg a középkort megidéző lovasjáték, amelynek részeként spanyol lovas karusszel bemutatót és ügyességi fegyverbemutatóval valamint lovas gyalogos bajvívással fűszerezett lovagi tornát is láthat a kedves közönség. A középkori hangulatot a környezeti elemeken túlszereplőink jelmezei és a zenei aláfestés egyaránt hűen tükrözi. Az este megkoronázásaként programunk után hangulatos Nagy Lovagtermünkben fogyaszthatják el vendégeink a kornak megfelelő formában, az ízekben gazdag jellegzetes zamatú középkori lakomát.

A program menete:
A műsor nyitányaként egy spanyollovas karusszel bemutatóval kápráztatjuk el Önöket. Várkapitány Urunk  andalúz lovainak könnyed mozdulatai a zenével harmóniában páratlan látványt és élményt nyújtanak. Kiváló lovasaink a spanyollovas iskola széles repertoárjából adnak lenyűgöző bemutatót.

A spanyol lovas karusszelt  a mongol lovaskaszkadőrök lélegzetelállító mutatványai, majd a Lovagi Torna bemutatónk követi.
A műsor főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítettük, így az ügyességi fegyverbemutató - íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás - gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben vannak, a hangulatot és színvonalat narrátorunk és a megfelelő zenei aláfestés is növeli.
 
A programot követi a középkori lakoma. A lakoma ideje alatt cigányzene szól, s jelmezbe öltözött vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket, ahol az étkezés a kor hagyományainak megfelelően kézzel történik. 


A program ára:

Történelmi lovasjátékok bemutató:
felnőtt belépőjegy: 2.500,-Ft/fő/alkalom
gyermek/diák/nyugdíjas belépőjegy : 1.000,-Ft/fő/alkalom

Történelmi Lovasjátékokbemutató középkori lakomával: 7.000,- Ft/fő/alkalom
menü: aperitif (pálinka), pogácsa, középkori leves, kemencében sült libacomb / vagy malac - és kacsasült, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta,  gyümölcsös pite, fehér- és vörösbor, ásványvíz.

További választható menüváltozatok csoportok részére (min.15 fő)
előre történő rendelés esetén (2 nap):


Történelmi Lovasjátékok főúri lakomával:  8.000,- Ft/fő/alkalom
menü: aperitif (pálinka), pogácsa, pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb / vagy malac - és kacsasült, ropogósra sült csülök, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta, házi rétes, fehér- és vörösbor, szódavíz.

Történelmi Lovasjátékok fenséges királyi lakomával:  9.000,- Ft/fő/alkalom
menü: aperitif (pálinka), pogácsa, pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb / vagy malac - és kacsasült, ropogósra sült csülök, sült oldalas párolt gyümölcsökkel, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta, házi rétes, fehér- és vörösbor, szódavíz

Gyermekárak:
0-2 éves korig:                       ingyenes  (ha kér vacsorát ebben az esetben is 2.000Ft/fő/alkalom)
2-6 éves kor között:           2.000Ft/fő/alkalom
6-12 éves kor között:          4.000Ft/fő/alkalom


 
IDŐPONTOK
2017.november 1. - 2018. április 30. szerdánként és szombatonként 17.00 óra
2018.május 1. - 2018.július 14. szerdánként és szombatonként 17.00 óra
2018.július 15. - 2018. augusztus 20. keddtől szombatig 17.00 óra
2018.augusztus 21. - 2018. október 31. szerdánként és szombatonként 17.00 óra
2018.november 1. - 2019. április 30. szerdánként és szombatonként 17.00 óra
A műsor és programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Nagyobb létszám esetén a program időpontjaiban és árainkban rugalmasak vagyunk, kérje személyre szabott árajánlatunkat: programmanager@hotelkapitany.hu